Over ZWcad

De mogelijkheden van ZWcad

In onderstaande tabel staan de verschillen tussen ZWcad-standard en ZWcad-professional. Eveneens staan hier de features van zowel AutoCAD Full als LT weergegeven.

Het grote verschil tussen ZWcad-standard en de Pro-versie is dat de Pro-versie beschikt over een API (zgn Application Programming Interface) waardoor maatwerkprogramma’s in VBA en VB.net gebruikt en gemaakt kunnen worden. Daarnaast heeft de ZWcad-standard versie geen 3D-solid functies, maar dwg’s met deze objecten kunnen wel gewoon bekeken en (beperkt) gewijzigd worden.

Welke commando's heeft ZWcad?

Wat betreft de ‘gewone’ 2D-teken en -modify-commando’s: deze zijn gewoon volledig beschikbaar inclusief Mtext, Hatch, Multileaders, Revision clouds en Tables. En dit geldt ook voor alle hulpfuncties zoals (object)snaps, selecties en het zoomen. En zelfs de Express-tools bijvoorbeeld.
En zo kan ook gebruik worden gemaakt van Raster- en OLE-objecten en is er een mogelijkheid tot Data Extraction. Hierbij werken de commando’s zoals u gewend bent.

Vooral de ‘snelheid’ waarmee ZWcad met dwg-tekeningen omgaat is opvallend hoog. Er kan daardoor met grote tekeningen worden gewerkt of er kan gebruik worden gemaakt van lichtere of wat oudere PC’s of notebooks. Verder beschikt ZWcad over aanvullende ‘inovations’ zoals in bovenstaande tabel zijn weergegeven.